Adam’s Peak magashegyi ceyloni tea fekete tea

A legzsengébb rügyekből készült, ezüstös csúcsokkal teli, kiemelkedő példája a ceyloni teának, amely délelőtt vagy délután is fogyasztható.

Származási hely: Srí Lanka

540 Ft4.340 Ft

Cikkszám:50009 Kategória: Címke
Edény típus

Edény típus:
porcelán kanna, vagy üveg teáskanna

Elkészítési mennyiség

Elkészítési mennyiség:
személyenként 2-3 g

Víz hőmérséklete

Víz hőmérséklete:
100 °C

Áztatási idő

Áztatási idő:
3-4 perc

Leírás

A Sri Lankáról származó Adam’s Peak laza levelű teánk üde, mégis lágy ízével és mennyei karamellás és fűszeres aromáival a hegyvidéki ország magasan termesztett teáinak csúcsa. A legzsengébb rügyekből készült, ezüstös csúcsokkal teli, kiemelkedő példája a ceyloni teának, amely délelőtt vagy délután is fogyasztható.
Az Adam’s Peak, amely nevét Sri Lanka ikonikus, 2243 méter magas hegyéről, a Sri Pada-ról kapta, olyan ízletes gazdagsággal rendelkezik, amelyet nehéz felülmúlni. FBOPF (Finest Broken Orange Pekoe Flowery) osztályozású tealeveleiből ragyogó narancsszínű teát főznek, ízletesen kerek utóízzel. A flavonoidokban gazdag ceyloni teák, mint például az Adam’s Peak, egészségügyi előnyökkel is jár, például segíti a koleszterinszint és a fertőzések kockázatának csökkentését. Az Adam’s Peak különösen ízletes, ha egy kis tejjel fogyasztjuk, bár feketén és növényi tejjel vegán teává is tehetjük.
Ennek a kiváló, egyedülálló eredetű fekete teának a lágy és finom íze az Adam’s Peak ültetvény sajátos időjárásának és terroirjának tulajdonítható, ahol termesztik. Itt 2100 méterrel a tengerszint felett a reggeli ködös hegyi harmat és a hosszú ideig tartó intenzív napsütés kivételes ízvilággal ruházza fel a teát. A Nuwara Elliya és Ratnapura körzet között, a délnyugati Srí Lanka-i hegyvidéken található ez a teaültetvény a régióban legkorábban művelt ültetvények egyike, amelyet 1870-ben alapítottak a szent hegy árnyékában.

Elkészítés

Elkészítéséhez használjon 100°C -os, lágy, tisztított vizet, lehetőleg előmelegített, közepes űrtartalmú (300 ml) teáskészletet és két csapott evőkanálnyi, 2-3 gramm teát. 3-4 perces áztatási idő után fogyasztható.