Sencha Kyoto zöld tea
“A hétköznapi japán zöld tea” – a szó legnemesebb értelmében.
Származási hely: JAPÁN
2.880 Ft – 10.580 Ft
Edény típus:
Japán mázas porcelán teáskanna
Elkészítési mennyiség:
7-8 gramm tea 150-200 ml vízhez
Víz hőmérséklete:
70-80 °C
Áztatási idő:
30 másodperc
Leírás
“A” hétköznapi japán zöldtea – a szó legnemesebb értelmében. A frissen szedett leveleket gőzölik, többször sodorják, faszénparázson szárítják, végül egyforma méretűre vágják. Levelei fényesek, méregzöldek és nedves tapintásúak, öntete áttetsző és élénkzöld; friss, intenzív zamata lágy, füves jegyekkel párosul.
Elkészítés
Az elkészítéshez használj japánmázas porcelán teáskannát. Adj 7-8 g teát 150-200ml lágy tisztított vízhez. A vizet forrald fel, majd hűtsd vissza 70-80 °C-ra. Az első felöntésnél áztasd 30másodpercig. A többi felöntésnél növeld az áztatási időt és a víz hőmérsékletét, de ügyelj rá, hogy akkor se legyen több, mint 90-95°C. Íze jellegzetes. Egyszerre lágy, könnyed és erős. Ugyanakkor kicsit kesernyés is. Utóíze mindig édeskés, amely a felöntések számával arányosan egyre jobban érvényesül.
Titkos tipp.
A tea egyéni ízlés dolga, ezért szeretnénk, ha megtalálnád a Neked legmegfelelőbb elkészítési módot. Ha „édesebb” teát szeretnél, akkor áztasd 40-60 másodpercig 75 °C fokos vízben. Ha egy “erősebb”, fanyarabb teát szeretnél, áztasd 30-40 másodpercig melegebb, 90 °C fokos vízben. Sőt, ha alacsonyabb hőmérsékleten kezded az áztatást és kisebb hőmérsékleti lépcsőkkel változtatod, abban az esetben sokkal tovább használhatod ugyanazt a tea levelet.